‘
‘
کتاب هارمونی کیبورد جاز
هارمونی کیبورد جاز نام کتابی است که توسط آقای فیل دگرگ تالیف شده است که مورد استقبال اهالی موسیقی در سراسر جهان قرار گرفته است این کتاب هم چنین از آن دسته کتاب های پر طرف دار سایت معروف آمازون نیز است. این کتاب هم چنین دارای لوح فشرده نیز می باشد که در هنگام خرید به خریدار تحویل داده خواهد شد.
کتاب هارمونی کیبورد جاز شامل دویست و چهل هشت صفحه است که در سال دو هزار و پانزده به زبان انگلیسی انتشار رسیده است.
این کتاب ضروریات هارمونی را در موسیقی جاز با بیانی شیوا و کاملا صمیمانه بیان می کند که موجب درک بهتر برای خواننده می شود. در این کتاب هم چنین در مورد اصول و بنیاد صدا، کالبد صدا، وسعت صدا و دسته بندی آن ها صحبت می کند که از مباحث مهم و اصلی موسیقی می باشند. در کتاب هارمونی کیبورد جاز هم چنین در خصوص تغییر ریتم نیز سخن گفته شده است و همین طور در مورد تغییر حالت های غیر دیاتونیک و مواردی دیگر از این قبیل.
فصل اول کتاب هارمونی کیبورد جاز
تفاوت گام های مینور و ماژور نخستین مبحثی است که در کتاب هارمونی کیبورد جاز در آن خصوص گفت و گو شده است و سخنان زیبایی در این باره به میان رفته است؛ فارغ از موضوع تئوری این آکورد ها که در آینده در مورد سخن خواهیم گفت، اختلاف اصلی در میان آکورد های ماژور و مینور در اصوات آن ها است. آکورد هایی با صدای ماژور آهنگ شادتری نسبت به آکورد مینور دارا هستند زیرا آکورد های مینور صوت های غمگینی را به همراه خود به گوش مستمع روان می سازند. نوازندگان و یا خالق های آثار هنری همیشه در هنگام آفرینش یک اثر دقت بسیاری می کنند تا یک نت هایی را انتخاب کنند که از لحاظ احساسی اثر بسیار زیادی را در روح فرد شنونده بگذارد تا برای مدتی طولانی و یا همیشه آن اثر در ذهن فرد نفوذ کند و خانه بگزیند.
ما در کتاب هارمونی کیبورد جاز می خوانیم که آکورد ماژور در فاصله یک، سه و پنجم گام ماژور قرار دارد ولی در مقابل آکورد مینور اما در فاصله اول و سوم بمل و پنج گام ماژور واقع شده اند؛ پس در نتیجه می توان دریافت که اختلاف اصلی آن ها تنها محل قرار گیری در گام مورد نظر است. همچنین از نت آغاز گر نیز می توان دریافت به صورتی که این نت از کجا شروع شده و به کدام سو کشیده می شود. این مورد می تواند نشان دهد که موسیقی با چه ظرافت هایی همراه است و یک تغییر گام بسیار کوتاه و کم چه تاثیر احساسی عمیقی را در روح شنونده ایجاد می کند که سال ها در روح و روان هر فرد خواهد ماند.
کتاب هارمونی کیبورد جاز در خصوص ورق های نت می گوید: شامل برگ هایی است که موزیسین ها و یا هنر جویان و علاقهمندان به یاد گیری علم موسیقی نت های مورد نظر خود را در آن می نویسند که یا مشق خود را تمرین کرده باشند و در آینده نیز از آن بهره ببرند و یا اینکه یک موسیقی دانی قصد دارد که جهت آفرینش یک اثر هنری نت های مورد نظر خود را در آن یادداشت کرده و در پایان آن را برای اجرای نهایی مورد استفاده خود قرار دهد و کار خود را از روی بنوازد.
فصل دوم کتاب هارمونی کیبورد جاز
معکوس: نام بخش اول از فصل دوم کتاب هارمونی کیبورد جاز معکوس است؛ در حقیقت در تئوری موسیقی به دگرگونی وضعیت فواصل نت ها، آکورد ها و ملودی ها گفته می شود. به عنوان مثال به تغییر مکان دو نت موزیکال و با نام های متفاوت معکوس یا INVERSION نامیده می شود.
صدای چپ کوک به سبک BEBOP بخش دیگر این فصل از کتاب هارمونی کیبورد جاز می باشد. این اصطلاح در مورد صدا هایی استفاده می شود که تن صدای آن ها بین فاصله خانم ها و کودک های خردسال هستند. به زبانی ساده تر اگر فردی بتواند نت های بالا بدون این که فالشی برسد بخواند می گویند صدای وی چپ کوک می باشد یعنی قابلیت خواندن نت های سخت تر را نیز دارد.
فصل سوم کتاب هارمونی کیبورد جاز
هارمونی دیاتونیک قسمت اول فصل سوم از کتاب هارمونی کیبورد جاز است. این هارمونی از طریق آکورد های مرتبط یا اشتراکی در میان دو گام، گام نسبی و گام نزدیک انجام می گیرد و به همین صورت میشود به گامهای بسیار دور تر مدولاسیون نمود. از دیگر روش های «مدولاسیون دیاتونیک» در جهت «گامهای بالا رونده»، به کار گیری از گام درجه پنجم تحت کارکرد آکورد مرتبط (با اختلاف تنها یک دیز)، برای «گامهای پایین رونده»، به کار گیری تنها از گام درجه چهارم(با اختلاف تنها یک بمل) است. در پایان، فقط تنها «کادانس کامل»، تنالیته تازه تثبیت می گردد.
تکنیک تجزیه و تحلیل هارمونیک موسیقی از دیگر بخش فصل این کتاب می باشد که بسیار مهم است شیوه های موسیقی را کنکاش می کند روش های نوین و زیبایی را گشوده و در باره آن سخن می گوید این روش ها به این صورت می باشد که در این خصوص توضیحاتی را بیان می کنیم و آن ها را یک به یک نام می بریم که در زیر به آن ها اشاره خواهیم کرد و زبان ساده آن را باز خوانی می نماییم: 1) تعلیق 2) نت های گذر 3) حذف 4) نت های اضافه شده در آکورد و همچنین آلتره 5) آکورد های طبیعی 6) تکنیک های سنتی و توالی و همچنین ساخت آکورد های نوین تر 7) تولید آکورد های نوین در حد فاصل فاصله های چهارم و پنجم.
فصل چهارم کتاب هارمونی کیبورد جاز
در این فصل از کتاب هارمونی کیبورد جاز در خصوص آلتریشن چنین آمده است که: آلتریشن در موسیقی به مفهوم خروج موقتی از حالت می باشد که در آن لحظه گرفته شده است که در واقع با پنج نشانه می تواند عمل خویش را اعمال سازد این پنج نشانه فرانسوی می باشند. اما در زبان بینالمللی می بایست از الفبای زبان انگلیسی استفاده کنند. دیز به معنای شارْپْ بمل می شود و فِلَت بکار نیز نَچرال می شود دوبلها نیز دابل معنا می گیرند پس تا کنون ما شارپ و دابل فلت را فرا گرفته ایم. به عنوان مثال سی بمل، بی فلت، فا دیز، اف شارپ.
یک متد کامل و لازم برای تمام موزیسینهایی که به جز علاقه دارند تمام نکات لازم و اساسی با بیان بسیار ساده در این کتاب گفته شده است. سیستم ۱۲ گام به شما کمک میکند همه نکات را در تماس گامها یاد بگیرید، با سیستم صداگذاری آکوردهای کلاویه، به صورت مختلف، سیکل آکوردهای لامینات، تغییر ریتم، آکوردهای بدون ریشه، دیدگاههای مودال، پرگرشنهای غیر دایاتونیک و غیره
بدون دیدگاه